Frezen van een houten deur op een CNC machine

Met ALPHACAM software kan men houten deuren bewerken op een 4-assige CNC machine

Standaard oplossing niet-parametreerbaar

1 : Voorbereiding van de bewerkingen, maken van sub-programmas voor het beslag.

Laten we beginnen met het tekenen van de verschillende onderdelen die eventueel kunnen gebruikt worden voor de deurconstructie in aparte bestanden. In ons voorbeeld een slot en een Argenta scharnier. Merk op dat voor het slot wij de bewerkingen tekenen op de front en op de zijkant. Voor het scharnier voegen wij een bijkomde bewerking bij..

Maken van een slot

Bewerken van de paumel "Argenta"

2 : Tekening van de deur

De deur is een aparte tekening die in een ander bestand wordt geplaatst zonder enige bewerking. Hulplijnen kunnen worden bijgevoegd om het plaatsen van de het beslag te vergemakkelijken.

Andere eventueel nodige bestanden kunnen worden gemaakt volgens noodzaak, bijvoorbeeld «deur met 3 rechtse scharnieren », « deur met 4 linkse scharnieren », « pdeur met 4 grote scharnieren », enz...

Laten we een schuine kant van 3 graden toevoegen voor toevoegen van de paumellen.


In ons voorbeeld, het bestand « deur 3 scharnieren » werden hulplijnen aangebracht voor de inbreng van de elementen.

De afmetingen van de deur kunnen gemakkelijk aangepast worden in ALPHACAM.

3 : Plaatsen van het beslag en bewerkingen

ALPHACAM laat het toevoegen van bewerkingen in heel het programma toe. Wij gebruiken deze functie om het beslag met hun bewerkingen in te voegen :

Het invoegvenster van ALPHACAM is een goed hulpmiddel om de juiste bewerking toe te voegen.

Wij gebruiken de hulplijnen om het slot op de juiste plaats te positioneren :

Voor de paumellen, gebruiken we hetzelfde princie :

Laten we nu de resterende bewerkingen programmeren.

Wij gebruiken een frees van 3 graden uit de frezen bibliotheek van ALPHACAM om een realistische simulatie te bekomen :


Noteer dat dezelfde procedure kan gebruikt worden voor de deurbetimmering.

4 : Eindresultaat :

 

Software oplossingen voor de schrijnwerkers

Ons gamma software is even breed als verschillend. Dit zal u toelaten het best aangepaste product te vinden, zowel op het gebied van het dagelijkse beheer van uw onderneming, uw personeel als voor de productie van uw trappen en meubelen en het aansturen van uw CNC machines..

Meestal zijn onze oplossingen geïntegreerd of aan elkaar verbonden om uw dagelijkse werk te vergemakkelijken en veiliger te maken.

 

Beheers-oplossingen voor de schrijnwerkerij

Met de door CBA voorgestelde beheers oplossingen kan u uw onderneming efficiënter beheren, zowel de commerciële zijde, alsook het beheer van uw medewerkers, uw contracten en van uw productie. Van offerte tot betaling van uw facturen, over bestellingen, facturatie, tijdsregistratie en analyses, al deze aspecten kunnen met de CBA beheers oplossingen efficiënt geregeld worden.

Lees meer

Aanvullende oplossingen voor uw bedrijf

In aanvulling op de gespecialiseerde oplossingen biedt CBA de mogelijkheid om al uw gegevens in de Cloud veilig te stellen.  Heeft u zich al eens gerealiseerd wat de enorme impact zou zijn bij het verlies van al uw commerciële gegevens?  Dankzij Eurobackup bent u veilig voor dit doemscenario door een automatische back-up.  Neem geen risico, beveilig uw bedrijfsgegevens.

Lees meer