Getuigenis - Compass Software bij Schrijnwerkerij DAHY

Compass Software bij Schrijnwerkerij DAHY

Getuigenis van de schrijnwerkerij DAHY in LUTTRE

Compass Software is sinds jaren de software bij uitstek voor het ontwerpen en de productie van trappen. Vanaf de basisversies bestemd voor de occassionele producenten, tot de meest geavanceerde versies die de volledige besturing van alle soorten CNC machines toelaten, vertegenwoordigt Compass Software DE oplossing die u nodig hebt om uw verkoop, uw productie te verbeteren en in een woord, om eeficient vooruit te gaan.

Getuigenis:

Als voorbeeld wensen wij de schrijnwerkerij Dahy in LUTTRE vermelden.

Eerst gebruiker van een tekensoftware, is hij snel overgeschakeld naar een half geautomatiseerde CAD-CAM oplossing en nadien naar een volledig geautomatiseerde oplossing. Verspreid over enkele jaren en in 3 belangrijke stappen, vertegenwoordigt deze evolutie vandaag een totale tijdwinst die geschat wordt op 2 tot 3 dagen per trap.

  • Bedrijfsprofiel (activiteit, aantal medewerkers) ?
    We zijn een algemene schrijnwerkerij die 10 arbeiders en 1 bediende telt.
  • Wat was uw manier van werken alvorens Compass werd aangeschaft?
    Wij produceerden trappen volledig handmatig voor we Compass software hebben aangeschaft. Met de eerste Compass versie werden alle onderdelen op formaat 1/1 uitgeprint. Nadien hebben wij een CNC machine gekocht. Onze machine CAD-CAM (CAM2000) kon dan de DXF bestanden van de Compass Software inlezen, die dan verder door de machine werd afgewerkt. Onlangs hebben wij de CAM versie van Compass Software en een laser projector gekocht. Dit betekent opnieuw een aanzienlijke vooruitgang.
  • Waarom hebt u hiervoor gekozen?
    Ondanks het feit dat wij reeds over een half-automatische oplossing beschikten konden de talrijke nieuwe mogelijkheden van Compass Software ons toch nog toelaten om tijd te winnen en dus om onze rentabiliteit te verhogen.
  • Wat is uw mening over de oplossing, de demonstratie en de informatie die de vertegenwoordiger van CBA u heeft gegeven?
    Ik kon steeds met mijn vragen bij hem terecht en heb vooral waardering voor de zijn beschikbaarheid om op mijn vragen te antwoorden. De demonstratie was overtuigend en professioneel. Ik heb immers de talrijke functies kunnen bekijken waarover ik zou kunnen beschikken en de potentiele voordelen voor mijn bedrijf kunnen afwegen.
  • Welke zijn de argumenten die uw keus voor deze oplossing hebben beïnvloed ?
    Op het begin, stelde ik er vooral belang in plannen, maten en technisch details op een comfortabel en snel manier en vooral zonder fout te krijgen… Nadien, wanneer het blijkt dat het resultaat er was en dat ik op CBA kon rekenen om mij te helpen voor de oplossing van bepaalde bijzondere gevallen, heb ik geen enkel probleem gehad om vooruit te gaan. Het was duidelijk dat - met onze toenemende ervaring - het feit de programma's voor al onze stukken te krijgen op een 100% geautomatiseerd manier ons slechts een aanvullende tijdswinst kon brengen.
  • Hoe is de integratie gebeurd van deze oplossing binnen uw onderneming, in het bijzonder op het niveau van uw medewerkers ? (Of Uzelf)
    Alles is zeer vlot verlopen. Wij hebben natuurlijk een specifieke opleiding bij CBA gevolgd. Aangezien wij niet gespecialiseerd zijn op het enige gebied van de trappen, is onze evolutie natuurlijk tot stand gekomen, in functie van onze bestellingen en in bepaalde gevallen, via een specifieke telefonische hulp… Ik moet zeggen dat wij geen bijzonder probleem hebben ondervonden.
  • Is de software gebruiksvriendelijk?
    Ja, in het bijzonder sinds het uitbrengen van de versie ND. Deze oplossing is zeer gebruikersvriendelijk en intuïtief. Alle functies zijn bovendien gekoppeld aan tekeningen in 3D. Het simpele feit één parameter te wijzigen geeft een aangepaste tekening. Het is dus zeer gemakkelijk om een trap te ontwerpen en om alle details ervan te wijzigen. Het risico op vergissingen is eveneens sterk verminderd, evenals de tijd nodig voor de tekening, aan de scholing van de software en zijn nieuwigheden.
  • Wat is uw mening over de opleiding die u gevolgd hebt ?
    Ik ben er zeer tevreden over. Het probleem van de opleiding bevindt zich altijd op het niveau van de tijd die eraan moet besteden worden; in het bijzonder als bedrijfsleider. Men moet nochtans goed beseffen dat het een vereiste en nuttige overstap is.
  • Zou u een collega aanbevelen een opleiding bij CBA te volgen ?
    Ja, zonder geen enkel probleem.
  • Binnen welke termijn is uw aankoop rendabel geworden? (informatie, resultaat, product, ...) ? (In uw geval, trappen geproduceerd door de machine)
    Binnen 2 tot 3 maanden, de tijd om aan de nieuwe wijze van productie te wennen en vooral om het te kunnen gebruiken in functie van de lopende bestellingen. Nogmaals, zijn wij geen exclusieve trappenfabrikant De bestellingen zijn soms zeer verschillend. Wij hebben dus de toepassing in functie van de lopende projecten gebruikt. Ik heb in ieder geval, geen spijt, in tegendeel, ik was zelfs verrast vast te stellen hoe nuttig het gebruik van onze laser projector is, zelfs buiten de productie van trappen. In feite gebruiken wij de laser nu voor alle soorten werkzaamheden, soms zelfs voor eenvoudige bewerkingen, voor de het buigen, van deuren, enz. Het is vooral op het niveau van de automatische instelling van de zuignappen dat wij tijd winnen. Alle dagen, winnen wij belangrijke minuten die wij aldus kunnen besparen. Vandaag de dag, is dat belangrijk !
  • Lijkt u het gebruik van deze oplossing gemakkelijk ?
    Ja, in het bijzonder sinds de output van de versie ND. Deze oplossing is zeer gebruikersvriendelijk en intuïtief. Alle functies zijn bovendien gepaard gegaan met tekeningen van hulp in 3D. Het simpele feit een of de andere parameter te wijzigen veroorzaakt de display van een aangepaste tekening en het is dus zeer gemakkelijk om een trap te ontwerpen en om alle details ervan te wijzigen. Het risico van vergissing is eveneens sterk verminderd, evenals de tijd besteden aan de tekening en aan de scholing van de software en zijn nieuwigheden.
  • Wat denkt u over de opleiding die u gevolgd hebt ?
    Ik ben er zeer tevreden over. Het probleem van de opleiding bevindt zich altijd op het niveau van de tijd die eraan moet besteden worden; in het bijzonder als bedrijfsleider. Men moet nochtans goed beseffen dat het een vereiste en nuttige overstap is.
    Zou u een collega aanbevelen een opleiding bij CBA te volgen ?
    Ja, zeer zeker!
  • Hebt u op de technische dienst van CBA een beroep gedaan om deze resultaten te verkrijgen ? Zo ja, hebt u de verwachte hulp ontvangen ?
    Ja, natuurlijk. Wij komen altijd tegen gevallen die wij niet tijdens de opleiding hebben vermeld of dat wij gewoon niet hadden voorzien. Ik heb werkelijk het hele vereiste hulp ontvangen. Hetzij telefonisch, hetzij door mail of zelfs via een overname door Internet.
  • Kunt u de tijdwinst inschatten ten opzichte van de oude werkwijze? 
    Ten opzichte van een traditionele oplossing, zonder enige software, kan men werkelijk over een tijdwinst van 2 tot 3 dagen per trap spreken! De CAD oplossing met patroon vertegenwoordigde reeds een tijdwinst van 1 tot 1,5 dag, naar gelang de complexiteit van de trap. Ten opzichte van onze vorige oplossing, die op de behandeling van DXF bestanden is gebaseerd, vertegenwoordigt de huidige CAM oplossing nog een winst van 3 tot 4 uur !
  • Denkt u nog uw werkwijze nog te kunnen verbeteren? Zo ja, wat bent u van plan ?
    Ja, wij zouden zeker op het niveau van de berekening van de kostprijs van onze trappen beter kunnen worden. Het zou interessant zijn om een oplossing te kunnen opstellen die voor de implementatie van onze kostenramingen wordt geautomatiseerd. De implementatie van de borstweringen zou eveneens kunnen verbeterd zijn. Zeker in de eenvoudige gevallen, maar in het bijzonder in het geval van verschillende achtereenvolgende trappen, op verschillende verdiepingen, met bekledingen van de trapgat en onafgebroken lopende hand. Onze software laat dit toe, maar wij hebben het nog niet in productie gebracht. Het is waarschijnlijk een van de volgende fases van onze evolutie. Onlangs heeft CBA modules van geavanceerde opleiding opgesteld die ons zouden moeten toelaten om ons te vervolmaken. Ik geloof dat het om een zeer goed initiatief gaat, zelfs wanneer ik nog niet de tijd heb gevonden om mij  in te schrijven.
    Zou u zo een oplossing aan uw collega's aanbevelen ?
    Ja, zeer zeker.

Wij danken de Heer Dahy voor zijn vertrouwen in CBA en wensen hem veel succes.

De schrijnwerkerij Dahy maakt ook trappen voor zijn collega's. Zoekt u een ernstige partner om uw trappen te produceren, aarzelt dan niet met hem contact op te nemen.

Om de schrijnwerkerij Dahy te contacteren :
pascal.dahy@scarlet.be - http://www.menuiserie-dahy.be

 

Software oplossingen voor de schrijnwerkers

Ons gamma software is even breed als verschillend. Dit zal u toelaten het best aangepaste product te vinden, zowel op het gebied van het dagelijkse beheer van uw onderneming, uw personeel als voor de productie van uw trappen en meubelen en het aansturen van uw CNC machines..

Meestal zijn onze oplossingen geïntegreerd of aan elkaar verbonden om uw dagelijkse werk te vergemakkelijken en veiliger te maken.

 

Beheers-oplossingen voor de schrijnwerkerij

Met de door CBA voorgestelde beheers oplossingen kan u uw onderneming efficiënter beheren, zowel de commerciële zijde, alsook het beheer van uw medewerkers, uw contracten en van uw productie. Van offerte tot betaling van uw facturen, over bestellingen, facturatie, tijdsregistratie en analyses, al deze aspecten kunnen met de CBA beheers oplossingen efficiënt geregeld worden.

Lees meer

Aanvullende oplossingen voor uw bedrijf

In aanvulling op de gespecialiseerde oplossingen biedt CBA de mogelijkheid om al uw gegevens in de Cloud veilig te stellen.  Heeft u zich al eens gerealiseerd wat de enorme impact zou zijn bij het verlies van al uw commerciële gegevens?  Dankzij Eurobackup bent u veilig voor dit doemscenario door een automatische back-up.  Neem geen risico, beveilig uw bedrijfsgegevens.

Lees meer