Getuigenis - Compass Software bij RTC West-Vlaanderen

Compass Software bij RTC West-Vlaanderen

Getuigenis van de RTC West-Vlaanderen

Compass Software is sinds jaren al DE software voor het ontwerp en de productie van trappen. Vanaf zijn basisversies, bestemd voor de toevallige fabrikanten, tot de meest geavanceerde versies, die de volledige besturing van alle soorten CNC machines toelaten, Compass Software is DE oplossing dat u nodig hebt om uw verkopen en producties te verbeteren. In een woord, om doeltreffend vooruit te gaan.

Getuigenis:

In 2008 zijn 28 VTI-scholen met het trappenprogramma Compass in West-Vlaanderen uitgerust. We hebben de Coördinator van RTC West-Vlaanderen haar mening gevraagd over dit project en de keuze voor Compass

  • Wat is de missie van RTC ?
    Het Regionaal Technologisch Centrum West-Vlaanderen wil in de provincie West-Vlaanderen het samenwerkingsplatform zijn tussen onderwijs, arbeidsmarktactoren en de ondernemerswereld ter ondersteuning en ontwikkeling van innovatieve, technische en technologische projecten en opleidingen. Dit ten voordele van zowel onderwijs als economie en door middel van een effectief en doeltreffend gebruik van menselijke middelen, infrastructuur en apparatuur.
  • Welke zijn de voornaamste argumenten die uw keus voor Compass Software hebben beïnvloed ?
    Heel wat schrijnwerkers moeten heden ten dage ook trappen op maat kunnen maken. Meer en meer KMO's maken van hun trappen een specialisatie. Daarom moeten leerlingen uit bijvoorbeeld de houtbewerking trappen kunnen maken. De software van CBA hebben we gekozen door zijn gebruiksvriendelijkheid. Leerlingen, cursisten en leerkrachten kunnen op een eenvoudige manier trappen tekenen en construeren. Bovendien is het programma ook enorm veelzijdig: houten, metalen en betonnen trappen kunnen op een 3-dimentionele manier uitgetekend worden. Voor de scholen die een CAM-programma hebben is de tekening gemakkelijk te vertalen naar de machine.
  • U hebt onlangs een nieuwe bestelling geplaatst voor 6 bijkomende scholen. Bent U van plan het aantal met Compass uitgeruste scholen te verhogen (overal in Vlaanderen) ?
    Momenteel is het zo dat zelf alle West-Vlaamse scholen met een afdeling houtbewerking over de trappensoftware van CBA beschikken. De scholen kunnen de software uiteraard ook gebruiken voor hun andere afdelingen zoals bijvoorbeeld bouw of metaal. Met de komst van het RTC-netwerk bestaat de kans er zelf toe dat ook meerdere scholen in gans Vlaanderen zullen kunnen genieten van de trappensoftware van CBA.
  • Hoe is het partnerschap met Vens&Thiers-CBA verlopen ?
    De samenwerking met Vens & Thiers en CBA is aangenaam en goed verlopen. De organisatie was niet altijd evident omdat de bestellingen in verschillende fases verliepen, maar uiteindelijk viel alles op zijn pootjes terecht. Wij zijn ook uitermate lovend over de opleidingen die bij de software gegeven werden. Alle deelnemers zijn tevreden. En doordat de leerkrachten die de software in hun klas zullen gebruiken, een opleiding gevolgd hebben, zijn wij er ook zeker van dat dit goed gegeven wordt aan de leerlingen. Voor ons, RTC West-Vlaanderen, is dit ook erg belangrijk. Ten slotte willen we ook de firma's Vens & Thiers en CBA bedanken voor de cofinanciering. Zonder deze bijdrage was het niet mogelijk geweest alle West-Vlaamse scholen te bedienen. Op die manier kunnen heel wat leerlingen reeds kennis maken met de trappensofware. Dit betekent alleszins een meerwaarde voor hun carrière en een stap in de goede richting naar de arbeidsmarkt toe. Toekomstige medewerkers zullen trouwens vlugger aan CBA en Vens & Thiers denken als ze later dergelijke machines of uitrusting moeten aanschaffen. Op die manier is er een win-win situatie voor alle partijen.

 Wij danken RTC voor zijn vertrouwen en zijn getuigenis, en Vens & Thiers voor zijn medewerking. Wij wensen de VTI studenten veel succes toe in hun toekomstige loopbaan.

http://www.rtcwestvlaanderen.be - info@rtcwestvlaanderen.be

 

Software oplossingen voor de schrijnwerkers

Ons gamma software is even breed als verschillend. Dit zal u toelaten het best aangepaste product te vinden, zowel op het gebied van het dagelijkse beheer van uw onderneming, uw personeel als voor de productie van uw trappen en meubelen en het aansturen van uw CNC machines..

Meestal zijn onze oplossingen geïntegreerd of aan elkaar verbonden om uw dagelijkse werk te vergemakkelijken en veiliger te maken.

 

Beheers-oplossingen voor de schrijnwerkerij

Met de door CBA voorgestelde beheers oplossingen kan u uw onderneming efficiënter beheren, zowel de commerciële zijde, alsook het beheer van uw medewerkers, uw contracten en van uw productie. Van offerte tot betaling van uw facturen, over bestellingen, facturatie, tijdsregistratie en analyses, al deze aspecten kunnen met de CBA beheers oplossingen efficiënt geregeld worden.

Lees meer

Aanvullende oplossingen voor uw bedrijf

In aanvulling op de gespecialiseerde oplossingen biedt CBA de mogelijkheid om al uw gegevens in de Cloud veilig te stellen.  Heeft u zich al eens gerealiseerd wat de enorme impact zou zijn bij het verlies van al uw commerciële gegevens?  Dankzij Eurobackup bent u veilig voor dit doemscenario door een automatische back-up.  Neem geen risico, beveilig uw bedrijfsgegevens.

Lees meer